A treisprezecea zodie !

” Oare ce popor nu-şi caută simbolul definitiv, izbăvitorul de anonimat universal sau, de ce nu, izvorul pur diamantin al identităţii sale?
Oare ce popor nu s-ar face cetate şi pumn pentru a apăra sau a pedepsi pe oricare din pângăritorii numelui său?
Oare ce popor… Cunoaşteţi un astfel de popor? Nu, popoarele şi conştiinţele lor naţionale nu-şi permit a negocia numele, limba, credinţa, obiceiul şi martirii. Românii sunt la fel ca celelalte popoare. Numai că, spre deosebire de ele, românii acceptă cu prea mare uşurinţă să cadă sub vremi şi sub nemeritate guvernări. „Bună ţară, proastă rânduială”, ar spune cronicarul. Sub astfel de proaste rânduieli se face că apar lighioane de pe aiurea, cu nume stâlcite şi compromiţător traduse în limba neamului, care ne batjocoresc icoanele, sfinţii, altarele şi martirii!
Celora care l-au băgat pe Eminescu în debaraua cadavrelor astăzi le spunem: canaliilor, gata! Că altfel e de rău. Dar rău de tot. Ne-am săturat să aruncaţi cu lăturile voastre puturoase, scursurile voastre zoioase şi otrăvitoare în grădina sufletelor noastre. Ne-am săturat să vă tolerăm în numele cuminţeniei noastre, pe care o călăriţi pe căiuţi pictaţi cu zvastică, hrăniţi cu ura faţă de băştinaşi şi aţâţaţi cu cravaşe xenocrate!
Ne-am săturat să tot experimentaţi fantasmagoriile voastre de drogaţi pe spatele unui popor apostolic care este vinovat doar pentru că există.
Aţi priceput, lighioanelor?
Noi trăim în zodia miracol. Noi trăim în zodia Eminescu.
Este zodia spaimelor voastre! Este zodia a treisprezecea!
Este zodia sfârşitului vostru de canalii.
Pocăiţi-vă şi veniţi în genunchi la altarele noastre făcute din ruguri de dragoste pentru neam şi pentru fărâma de glie ce ne-a mai rămas.
Şi mai aflaţi că pentru noi Eminescu a fost şi va rămâne adevăratul dezrobitor al conştiinţelor noastre, marele mângâietor de suflet românesc şi primul unificator în aceeaşi limbă naţională.
Este Luceafărul credinţei noastre în ceea ce suntem şi putem fi acum şi de aici înainte. El este Noi, şi Noi suntem El!
Oriunde şi oricând am fi în această lume pământeană. Aşa să ştiţi.
Şi mai ştiu că Eminescu, fiind foarte român, vă stă în gât! Vă sufocă! Acolo îl vom lăsa până vă veţi împrăştia ca nălucile bătute de crivăţul răzbunării Divine! El este revanşa noastră eternă. Noi strigăm: „ex ossibus ultor”! Şi el devine dintr-odată şi cetate şi pumn, şi sabie şi scut, şi minte şi braţ, şi glorie şi smerenie, şi toate cele câte sunt ale noastre, ale românilor de pretutindeni.
Băgaţi-vă minţile în cap până le mai aveţi şi nu v-aţi prăpădit epsilonul de luciditate. Şi să nu uitaţi! Noi ne tragem din nemurire. Şi oricât de mulţi aţi fi, tot vă vom răzbi.
La 159 de ani de când au început să numere anii de la  Eminescu încoace, românii îşi ştiu Datoria. Să ridice mai sus de ei ceea ce El a lăsat spre terminare. Iar noi, cei care ne facem chezaşi pentru împlinirea ei, să reînvăţăm cum se înalţă Spiritele Supreme, altminteri degeaba ne mai îngropăm trupurile. Pentru că a venit Zodia  Înălţării. A venit Zodia Eminescu! ”  .

Cele de mai sus au fost relatate de  Vicepreşedintele  Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, Gen. (r) Dr. Chelaru Mircia

 Dacă ți-a placut articolul, distribuie-l și dă like la pagina de facebook Chelaru Iulian Cătălin

Like si share daca va place articolul
error
fb-share-icon