Generalul de Flotilă Aeriană (r) aviator și Veteran de razboi , Radu Theodoru a primit distincția de CETATEAN DE ONOARE al comunei Comana , din județul Giurgiu !

Cu  ocazia Inaltarii Domnului ,  a Zilei Eroilor si a 100 de ani de la Infaptuirea  Marii Uniri , Episcopia Giurgiului  a organizat la  Sfanta Manastire Comana  , un eveniment de mare anvergura . 

Direct implicati in organizare sunt Arhim.  Dr. Mihail Muscariu – Parintele Staret al Manastirii Comana  si domnul General de Flotila Aeriana (r) aviator si Veteran de razboi , Radu Theodoru.

Cu ocazia acestui eveniment s-au  lansat 3 carti:  ” Manastirea Comana intre istorie si legenda” – autor  Arhim.  Dr. Mihail Muscariu, ” Calvarul “-  autor Col. Gheorghe Ratiu , ” Urmasii lui Atilla” – autor  General de Flotila Aeriana (r) aviator si Veteran de razboi , Radu Theodoru.

Evenimentul  a inceput la ora 10:00 cu Sfanta Liturghie , apoi in fata Mausoleului Eroilor amplasat in incinta Manastirii  Comana   s-a intonat Imnul de Stat.

La ora 12:30  s-au depus coroane ! 

Prima coroana de flori a fost depusa  la Mausoleul Eroilor din incinta Manastirii Comana de catre  reprezentantii  Srviciului Roman de Informatii.

A doua coroana de flori a fost depusa de  primarul comunei Comana , domnul Aurel Enache, impreuna cu conducerea primariei.

A treia coroana de flori a fost depusa de o delegatie a Coalitiei   Nationale pentru Modernizarea Romaniei-Filiala Giurgiu, alcatuita din Mihail Bratan (presedinte) , Adrian Anghel ( vicepresedinte)  si  Marcel Vonica (secretar) , in semn de recunostinta fata de cei care s-au jertfit pentru tara,neam si credinta. 

A patra coroana de flori a fost depusa de  fostul  deputat în parlamentul Republicii Moldova , Vasile Șoimaru

A cincia coroana a fost depusa de  Generalul  de Flotila Aeriana (r) aviator si Veteran de razboi , Radu Theodoru 

Lansarile celor 3 carti s-au facut  in incinta bisercii, la fel si alocutiunile  !

La acest mare eveniment au participa urmatoarele personalitati: General (r) Dr. Chelaru Mircia –  primvicepresedinte al P.N.R. ( Partidul Neamul Romanesc)  si Vicepreşedinte al Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni ; Col. (r) Dr. Tiberiu Tănase; Comisar șef Florin Sinca ; Cmdr. Jipa Rotaru, Col.Dan Giju, Prof. Adrian Popa, Col. Cristea Tudor, Cmdr Marcel Stanescu si Jurnliastul sportiv Chelaru Iulian Catalin, care este detinatorul site-ului teinformez.ro 

Ieri ( joi 17.05.2018) , domnul primar Aurel Enache  a inmanat in numele sau si al Consiliului Local al comunei Comana , titlul de CETATEAN DE ONOARE  al comunei Comana, domnului  General de Flotila Aeriana (r) aviator si Veteran de razboi , Radu Theodoru. 

Publicată de Chelaru Iulian Catalin pe Vineri, 18 mai 2018

Dacă ți-a placut articolul, distribuie-l și dă like la pagina de facebook Chelaru Iulian Cătălin

Like si share daca va place articolul
error
fb-share-icon