Ziua automobilistului militar, sarbatorita la Pitesti !

Vineri 01.03.2019 s-au implinit 102 ani de la consacrarea prin Decretul Regelui Ferdinand a armei automobilistice din cadrul Armatei Române.

Cu aceasta ocazie la Cercul Militar din Garnizoana Pitesti a avut loc un simpozion de comunicari stiintifice la care au participat cadre active, in principal Comandantul Scolii de Aplicatie, Col. Marian Bae , asociatiile militare ale veteranilor de razboi , in rezerva si in retragere, in majoritate fosti slujitori ai Armei Auto.

Actiunea s-a desfasurat in parteneriat cu Federatia Societatea Civila Romanesca-fiiala Pitesti reprezentata de Col (r) Bejenaru Constantin.

La acesta activitate,invitatul de onoare a fost Gen. (r) Prof. Dr. Mircea Chelaru, fost sef SMG , care in finalul activitatii a tinut o alocutiune prin care a readus in constiinta celeor prezenti  marile valori  ale Nemaului Romanesc si in mod deosebit misiunea Armatei Romane de a fi garanta si pastratoarea celor 3 simboluri ale Suveranitatii Nationale: Draperul,Imnul  si Uniforma.

Activitatea s-a incheiat cu o masa camaderesca .

Ziua automobilistului militar sabatorita la Pitesti. Filmarea sectiunii 1

Ziua automobilistului militar sabatorita la Pitesti. Filmarea sectiunii 1Filmare realizata de Chelaru Iulian Catalin

Publicată de Chelaru Mircia pe Marţi, 5 martie 2019

Ziua automobilistului militar sabatorita la Pitesti. Filmarea sectiunii 2

Ziua automobilistului militar sabatorita la Pitesti. Filmarea sectiunii 2Vineri 1 martie 2019Filmare realizata de Chelaru Iulian Catalin

Publicată de Chelaru Mircia pe Marţi, 5 martie 2019

Autorul articolului  Chelaru Iulian Catalin

Like si share daca va place articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.