Firma de paza si protectie Bidepa detine primul “Centru mobil de monitorizare video si control “!

Centre mobile de monitorizare video și control de la Bidepa

                Activitatea principală a societății Bidepa este aceea de a asigura paza și protecția bunurilor beneficiarilor săi. Firma, cu sediul în București, s-a inființat în anul 1991 și a dobândit o experiență  vastă în acest domeniu atât național cât și internațional (Iraq, Afganistan).

Pentru a oferi servicii la standarde ridicate personalul Bidepa utilizează tehnică avansată pentru a asigura clienților săi siguranța de care aceștia au nevoie.

                În cadrul departamentului de cercetare și dezvoltare, inginerii de la Bidepa proiectează și produc în mod constant dispozitive și echipamente ce sunt înglobate în procedurile și măsurile de securitate pe care societatea le implementează în obiectivele sale.

                Astfel în anul 2015, în cadrul Departamentului de Cercetare și Dezvoltare Bidepa ia naștere primul prototip ce se numește “Centrul Mobil de Monitorizare Video și Comandă”, urmând ca apoi să se producă în serie. Tot în anul 2015 Bidepa revendică și obține de la Oficiul de Stat pentru Invenții si Mărci dreptul de a producere și utiliza în exclusivitate pe teritoriul României acest dispozitiv de securitate.

                “Centrul Mobil de Monitorizare Video și Comandă” constă într-un autovehicul, în care s-a montat un stâlp telescopic  pneumatic. Pe acest stâlp s-au instalat trei camere de supraveghere video de tip speed dome. Aceste camere preiau imagini atât în spectrul vizibil cât și în cel termic. În spectrul vizibil, pe timp de noapte, monitorizare video este posibilă în întuneric complet până la o distanță de 400 metri cu ajutorul iluminatoarelor laser ce intră în dotarea camerelor.  Pe timp de zi monitorizarea video este posibilă, la nivel de identificare, la aproximativ 1000 metri. Stâlpul telescopic se ridică la o înălțime de aproximativ șapte metri deasupra autovehiculului.

                În  interiorul mașinii s-a amenajat un mini dispecerat video deservit de un operator ce manipulează camerele video instalate pe stâlpul telescopic. De asemenea “Centrul Mobil de Monitorizare  Video și Comandă” a fost dotat cu tehnică de telecomunicații ce îi permite să recepționeze prin unde radio imagini video de la mai multe camere video instalate în aria sa de responsabilitate.

                De asemenea, utilizând echipamentele de telecomunicație din dotare, atât imaginile video de la camerele instalate pe stâlpul telescopic cât și cele de la camerele instalate în aria de responsabilitate a “Centrului Mobil de Monitorizare  Video și Comandă” sunt retransmise, prin rețeaua de comunicație Internet, la Dispeceratul Național de Monitorizare Bidepa aflat la sediul societății. În acest fel se pot lua decizii imediate direct de la sediu. De asemenea aceste posibilitati sunt accesibile și beneficiarilor.

                Ca și domenii de interes în care “Centrul Mobil de Monitorizare  Video și Comandă” își face simțită utilitatea sunt: manifestații, concerte, organizări ad-hoc de evenimente, monitorizarea unor perimetre, depozite, supraveghere discretă de la distanță a unor obiective proprietate privată a beneficiarilor, etc.

                În funcție de necesități “Centru Mobil de Monitorizare Video și Comandă” a fost produs în multe configurații și dotări. Astfel în cadrul Departamentului de Cercetare și Dezvoltare Bidepa  se produce nou model ce este numit “Centrul Mobil de Monitorizare Video și Intervenție rapidă”.

Acesta are la baza un autovehicul, pe care s-a instalat un stâlp telescopic ce se ridică la o înălțime de aproximativ 1,5 metri deasupra autovehiculului. Pe acest stâlp s-a instalat o cameră video de tip speed dome. Manipularea, atât a stâlpului telescopic cât și a camerei de pe stâlp se face atât de către un operator aflat în autovehicul cât și de la distanțâ utilizând rețeaua de comunicație Internet.

                Diferența dintre cele două modele este faptul ca “Centrul Mobil de Monitorizare Video și Intervenție rapidă” asigură și intervenția rapidă la locul unde s-a creat breșa de securitate.

                Principalul avantaj al acestor “Centre Mobile de Monitorizare Video” este acela că permit reducerea semnificativă a personalului de securitate ce ar fi necesar la deservirea unui obiectiv. Rezultatul este acela că Bidepa asigură servicii la standarde ridicate cu costuri minime suportate de către beneficiari.

                Un alt avantaj este acela al mobilității și operativității, ceea ce duce la o implementare rapidă a măsurilor de securitate ce trebuiesc implementate ad-hoc la anumite evenimente.

                Pentru Bidepa, asigurarea securității este o activitate profesională. Vă așteptăm cu noi provocări.

Articol realizat de Chealaru Iulian Catalin

Like si share daca va place articolul
error
fb-share-icon