Mesajul Partidului Națiunea Română pentru Ziua Naţională a României !

Mesajul presedintelui  Partidului Națiunea Română ( PNRo ) este urmatorul :

Să Sărbătorim Unirea,

 De-a lungul secolelor, poporul identificat ca națiunea română și-a definit și apărat hotarele prin nenumărate lupte cu mândrie și responsabilitate.

Delimitarea teritorială a țării este documentată prin tratate statale, între imperii expansioniste, în urma războaielor mondiale sau de simplă secesiune.

Granițele națiunii românești au fost consfințite sub simbolul de stat numit România, pecetluite în urma cu 101  ani prin unirea principatelor Romanești în Ceremonia de la Alba Iulia.

Păstrarea și garantarea integrității teritoriului consfințit, a conviețuirii echitabile cu drepturi egale pentru toate minoritățile conlocuitoare, evitarea conflictelor cu națiunile învecinate este doctrina Partidului Națiunea Română.

În aceeași măsura, a milita în mod diplomatic pentru reunificare, pentru reîntregirea națiunii în limitele granițelor premergătoare celui de-al doilea război mondial, este platforma politică a partidului în beneficiul țării.

Reunificarea, cu recunoașterea noilor granițe de către comunitatea internațională, în limitele înțelegerilor cu caracter social dar cel mai mult uman, pe cale pașnica în urma negocierilor în bună credință și responsabilitate, este singura cale agreabilă și de urmat.

 Cu ocazia sărbătoririi Marii Uniri, care a pus bazele și recunoașterea actualei Românii pe harta mondială, urăm și dorim cetățenilor de naționalitate Română, bunăstare,  fericire,  putere economică și pace socială !

Le dorim puterea de a milita continuu prin acțiuni diplomatice, pentru o națiune unită sub principiile democrației, a respectării drepturilor omului și a siguranței sociale și statale.

Pentru o națiune care să-și păstreze caracterul și identitatea, tradițiile și patrimoniul, dreptul la promovarea intereselor proprii în beneficiul cetățenilor de naționalitate românească, într-o Uniune Europeană în continuă schimbare.

Încredere, Unitate, Prosperitate

John Ion Banu

Președinte PNRo

Articol realizat de Chelaru Iulian Catalin

Like si share daca va place articolul
error
fb-share-icon