Candidatul care încurcă jocurile politice în Bragadiru !

Candidatul care încurcă jocurile politice în Bragadiru !

Bogdan Crefelean, un om dintre oamenii de rând din Bragadiru, candidează la Primăria orașului din partea Alianței pentru Unirea Românilor și creează probleme partidelor consacrate, care, prin candidații lor, nu reușesc să spună prea multe.

Publicată de Bogdan Crefelean pe Marţi, 7 iulie 2020

Bogdan, un personaj care a aparut aproape de nicaieri la începutul anului, fără contracte cu statul, neimplicat în scandaluri, a început să pună presiune pe actuala administrație, PSD, PMP, alianța USR-PLUS simțindu-se incomodate de un om cinstit și corect, care nu s-a lăsat cumpărat.
Așadar, am ajuns să-l cunosc și am avut ocazia să-i adresez câteva întrebări:

I: Cine sunteți dumneavoastră?

R: Sunt unul dintre cei care au ales Bragadiru să le fie casă, acum 6 ani.

Între timp, m-am lovit de nenumărate probleme, neajunsuri, dealtfel ca și majoritatea locuitorilor orașului, în special din cartierele noi ale Bragadirului.

Am 42 de ani, sunt născut și crescut în Târgu Mureș, de 14 ani pe meleaguri Bucureștene, din care ultimii 6 în Bragadiru, cum spuneam mai devreme.

I: Cum vă prezentați în fața alegătorilor în ceea ce privește persoana dvs.? Mă refer la pregatirea profesională, experiență, familie.

R: Am un liceu absovit, profil matematică-fizică, o facultate de drept, am dezvoltat și am condus un departament in cadrul unei societăți din Târgu Mureș în domeniul publicității, am lucrat la o campanie electorală acum 12 ani în București.

Am și stagiul militar satisfăcut, de aici, poate, sunt obișnuit cu anumite rigori, planuri.

Pe plan familial consider că sunt unul dintre cei mai bogați oameni avand 4 copii, de la 20 de ani cel mai mare, la un an și jumătate cel mai mic.

Ultimii doi, fetița de 4 ani și jumătate și băiețelul de un an și jumătate, născuți și crescuți in Bragadiru, cred că m-au făcut să conștientizez lipsurile și lupta dură dusă de noi toți pentru a ne asigura un confort minim în oraș.

I: Ce planuri aveti cu realizari imediate, pe termen scurt, daca veti ajunge primar?

R: E o întrebare extrem de grea.

Sunt atâtea lucruri urgente de rezolvat în oraș, încât e greu să fac liste de priorități.

Însă, aș începe cu cei mici, pentru că ei reprezintă viitorul.

Aici e vorba de creșe, grădinițe, școli, pentru că de la educație începe orice discuție și se reflectă în toate realizările viitoare.

Dar, că sa ajungem la aceste instituții de învățământ, care nu există în mod suficient, trebuie să putem.

Ar trebui să avem minimul necesar vieții: apă curentă, capitol la care suntem deficitari în acest moment, canalizare menajeră la standardele anului 2020, canalizare pluvială reală, nu executată după ureche deși au fost impuse norme.

Tot pentru copiii noștri avem nevoie de parcuri și de căi de acces curate, fără praful omniprezent, cu trotuare, ar trebui regândit sistemul de trafic rutier, să putem oferi siguranță peste tot in Bragadiru.

Avem nevoie de mult “verde” în noile cartiere pentru a nu ajunge sa locuim doar între betoane, fără sursă de răcoare și oxigen.

Toate aceste idei trebuie aplicate nu doar în Bragadiru “nou”, ci și în Bragadiru vatră, pentru că nu sunt rezolvate aceste probleme decât în centru și planul 2 și 3 față de Șos. Alexandriei, condițiile de confort urban existând parțial doar în jurul clădirii primăriei.

I: Ce măsuri veți dispune pentru siguranța cetățenilor din Bragadiru ? Mă refer aici și la patrule de stradă ale Poliției Locale , etc.

R: Aici lucrurile sunt poate mai clare, dar nu ușoare.

Aș vrea să reușim să creștem efectivele Poliției Române și ale celei Locale, să avem echipe mixte de patrulă și intervenție, pentru o mai mare autoritate în teren, astfel, fiecare membru al acestei echipe își cunoaște atribuțiile de prevenție, control, și de ce nu, de sancționare, fiecare pe specificul său.

Astfel nu trimit Poliția Locală la un eveniment și nu își mai declină competența fiind de față și un organ mult mai abilitat să ia măsuri pe loc, astfel completandu-se reciproc.

Mai trebuie dezvoltată rețeaua de supraveghere a spațiilor publice cu camere video de înaltă fidelitate, în special a locurilor cunoscute pentru gradul mărit de infracționalitate, dar nu numai.

I: Veți colabora cu mass-media pentru transparența activităților dvs. ?

Publicată de Bogdan Crefelean pe Marţi, 16 iunie 2020

R: Nu e vorba de colaborarea doar cu mass-media, aceasta este, după părerea mea cea care ne poate trage la răspundere dacă greșim în vreo direcție, sau, de ce nu, să arate lumii realizarile administrației.

Am în vedere implicarea cetățeanului în administrație, prin participarea online la ședințele de consiliu local, chiar să fie cel de-al 18-lea consilier și să poată vota.

Vreau să dezvoltăm o platformă electronică pentru toate problemele comunității, să le poată semnala în momentul în care apar, iar timpul de răspuns la acestea sa fie de maxim 5 zile.

Asadar, mass-media e partenerul nostru, la fel ca și cetateanul.

El singur își administrează urbea prin aleșii săi și prin el însuși.

Vorba din bătrâni: “cum îți așterni, așa dormi”.

I: În încheiere, doriți să le transmiteți vreun gând celor din Bragadiru?

R: În primul rând să se prezinte la urne.

Acesta e primul pas spre schimbare.

Apoi, să aibă curaj să facă această schimbare, în fața buletinului de vot nu poate nimeni să pună vreo presiune. În rest, să fim cu toții sănătoși, să ne bucurăm de noi și ai noștri, să profităm de o ultimă șansă la normalitate!

Publicată de Bogdan Crefelean pe Joi, 9 iulie 2020

 Chelaru Iulian Catalin te informeaza !

Like si share daca va place articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.