UN PRIMAR DEMN, FĂRĂ INTERESE PERSONALE !

UN PRIMAR DEMN, FĂRĂ INTERESE PERSONALE !

1)   Cine sunteți dumneavoastră?

Pentru un om sigur pe sine, poate fi cea mai complicată întrebare, cu un caracter care îndeamnă la vulnerabilitate iar slăbiciunea mea de a ajuta oamenii îmi place să cred că este evidentă!

Astăzi sunt CANDIDAT.

Dar întotdeauna știu sigur că sunt și voi fi EU ÎNSĂMI: un om de caracter, un om de încredere.

Și nu o spun laudativ, ci o spun cu oarecare amărăciune fiindcă oamenii de onoare, oamenii cinstiți, corecți și demni sunt tot mai rari și tot mai controversați, incomozi și nu trăiesc confortabil!

Nu vreau să insist pe latura aceasta!

Sunt un om puternic!

Și nu este meritul meu: este un har de la Dumnezeu!

Sunt un om simplu în fond, dar sunt o persoană complexă, asumată, muncitoare, serioasă, devotată, responsabilă, discretă; bine  organizată/ ordonată; hotarată; foarte ambițioasă;

Cu o viață bogată în multe încercări, care niciodată nu mi s-au părut ”prea mult”, comparând-o cu a altora!

Mă consider o PERSOANĂ UMANĂ; unii dintre prietenii și colegii mei juriști și scriitori –mai în glumă, mai în serios- mă poreclesc ”cea mai evidentă persoană umană”.

Iubesc omul demn, omul vertical, omul pentru care NIMIC NU ESTE IMPOSIBIL. Pentru mine însămi nu există imposibil.

Născută în 1961 într-o familie de oameni simpli, harnici, unica fiică a părinților mei Aurel și Ana Ungureanu, nu mi-au lipsit lucrurile necesare existenței civilizate, nu mi-au lipsit educația și cultura, dar, deși am fost un copil răsfățat,  am trăit toată viața o mare suferință socială care astăzi se răsfrânge în rațiunea mea ca o dorință nestăvilită de a dărui celor care mă înconjură!

Mama mea a fost fiica cea mare din zece copii ai bunicilor mei , ea i-a crescut cu greu pe vremea războiului pe ceilalți frați ai săi drept pentru nu și-a dorit la fel de mulți copii, și în viața lor m-au născut doar pe mine.

Tatăl meu, un stâlp la hotare cum mulți îl numesc astfel,  și-a dorit să plece de lângă părinții săi fratele său cel mic,  la casa lui, și astfel și-a construit o căsuță în păduri, departe de lume, unde m-am născut și eu și unde am crescut, unde mi-am petrecut toată copilăria și chiar și cea mai mare parte a vieții mele, și la care, după ani de studii, de servici, ”în marile orașe” m-am întors și iată, sunt din nou Acasă.

BERTEA este și locul rădăcinlor mele. Locul în care primele cuvinte le-am scris la lampa cu petrol, locul unde trăiesc astăzi și unde voi dori să rămân definitiv.

Casa copilăriei mele, casa în care mi-am scris cărțile și, în care trăiesc acum,  se află într-un loc  ”quasi-sălbatic”, departe de lume.

Ca să trăiești printre arborii copilăriei, lângă izvorul nesecat de sute de ani,  este un act romantic, poetic, or ca să duci o viață civilizată și lipsită de griji, asumarea de a trăi într-un asemenea loc este o chestiune de mare curaj și care depinde de o decizie grea, privind o viață dură, pe alocuri dramatică și pe alocuri inumană.

Viețile părinților mei au fost curmate fiindcă (le-)a lipsit un medic la timp, ambulața la timp, înțelegerea UMANĂ a unui Primar cinstit, destoinic la timp, preocuparea statului de drept pentru satele românești! 

Aceasta este suferința despre care vorbeam. Care este a multor români și în ultimă instanță a multor berteni!

Nefericirea oamenilor unor astfel de locuri binecuvântate de Dumnezeu, și tocmai în secolul XXI, este uriașă.

Ei înșiși nu se cunosc pe ei și suferința lor, lăsând-o -din cauza grijilor existențiale- întotdeauna, pe seama a altceva, a unei vieți năpăstuite, a unui blestem din strămoși, a sărăciei, a unor relații incongruente!

Când de fapt statul român de drept îi discriminează, nu aude de ei,  iar în marea căutare a unei vieți decente ei devin întotdeauna altceva, până într-acolo încât se trezesc aterizați în vieți nepotrivite, în alegeri greșite,  în  destine complicate, în -de ce nu- funcții nepotrivite dacă stau să mă gândesc la ”aleșii” care de-a lungul anilor nu au făcut nimic concludent pentru acest colț de rai, pentru bătrânii satului, pentru tinerii care par fără viitor și pe alocuri chiar sunt.

Aici a trăit scriitorul Sorin Titel, prozatorul Mihai Nicolae, care mi-a fost profesor de limbă română, aici s-a născut savantul în genetică, evoluționism, teoria eredității Lucian Gavrilă, vărul tatălui meu; poetul Dan David, graficianul Ghinea Gheorghiță Uriașu’, toți plecați la cele veșnice. Tot aici își au rădăcinile bunicii și părinții politologului Cristian Pârvulescu,  comentator al vieții sociale și politice românești, Profesorul  Constantin Pârvu,  om de ştiinţă preocupat de botanică, fitoterapie, ecologie, mediu; jurnalistul și organizatorul Facultății de Ziaristică (Academia Ștefan Gheorghiu ) Ion N.Șinca; rapsodul Constantin Ghinea Dumitrache  și alte mari personalități.

Lucruri despre care nu se prea scrie /vorbește decât izolat în monografii locale făcute la comandă pentru a umfla buzunarele unor interesați.

Superba BERTEA, din Județul Prahova, o localitate cu două sate : Bertea și Lutu’ Roșu, este o gura de rai unde s-au născut, iată, mari valori sociale, politice, culturale, artistice, etc etc.

Unii dintre ei au plecat definitiv la orașe unde au și rămas, alții trăind zi de zi sau întorcându-se la casele copilăriilor lor, la părinții și frații lor –acolo unde aceștia nu au plecat la cele veșnice-, și marea majoritate la PRIETENUL CEL MAI BUN AL BERTEANULUI – CIZMA DE CAUCIUC!!!

Drumurile acestei comune au făcut multe victime deși nu pare.

Și nimeni nu a făcut nimic pentru a demonstra că îi pasă de oameni, mai mult decât de propriile interese, adeseori meschine, de cele mai multe ori ingrate.

La ora aceasta a secolului XXI există încă familii care trăiesc izolate, fără acces la utilități, la o viață decentă.

Asta sunt eu: omul căruia îi pasă de toate acestea și care prin experiența mea uriașă de  viață, prin pregătirea mea de ordin profesional, etic, social, dețin toate instrumentele care să mă ajute să vreau cu orice preț să salvăm BERTEA de la degradarea în care parcă pe zi ce trece se afundă.

2)   Cum va prezentati in fata alegatorilor in ceea ce priveste persoana dvs.?

( ma refer la pregatirea profesionala, experienta, familie)

          

UN PRIMAR DEMN, FĂRĂ INTERESE PERSONALE.

         Profesia mea este Consilier juridic european  iar ocupația mea actuală este Mediator autorizat, în toate domeniile dreptului.

În ultima vreme am lucrat mult în domeniul penal.

Pe cât mă preocupă psihologia individului zilelor noastre, pe atât mă motivează munca cu omul.

Nu iubesc banii, iubesc bucuria de a ajuta oamenii să iasă din propriile erori, din propriile destine greșite, mă zbat, mă sacrific, vociferez, mă lupt pentru drepturile oricărui ins care mi se adresează.

Îmi place să studiez permanent, mai puțin în ultima vreme fiindcă m-am dedicat renovării căsuțelor din pădure, moștenite de la părinții mei.

Sunt o persoană serioasă, un bun profesionist. Iubesc ceea ce fac; iubesc munca din toate domeniile vieții, drept pentru care,  la nevoie, în casa mea am fost de toate: tâmplar, electrician, zidar, zugrav, săpător, cosaș, grădinar, agricultor, horticultor, crescător de animale, tăietor de lemne, am condus tractor, autocamion, motocicletă, atv, am fost propriul meu asistent medical (dar și al părinților mei, pentru că iernile erau grele și aspre și nu pătrundea nimeni în casa noastră, decât eu venind de la școli, servici, în fiecare weekend, în vacanțe, concedii, etc) și către bătrânețea părinților mei care a fost scurtă le aduceam medicamentele prescrise, le făceam injecțiile, fiindcă

Dispensarul comunal era deschis între anumite ore iar deplasarea unui asistent aici în păduri era imposibilă și/sau costisitoare.

Experiența profesională o dobândești numai dacă ești în stare și vrei să înveți atent, din orice lucru mărunt.

Am lucrat 10 ani într-o întreprindere de gradul zero unde am învățat să stăpânesc ordinea și disciplina, elaborarea minuțioasă a documentelor de servici, am fost statisticiană, lăcătuș aparate de măsură și control, funcționară, secretară-dactilografă.

Am lucrat apoi cca 30 de ani într-o companie națională unde am fost funcționar, inspector de protecție civilă, inspector documente secrete. Ultimii 15 ani am lucrat în relații cu publicul ceea ce mi-a adus o oarecare faimă ca profesionist!

Activitati desfășurate în decursul a 38 de ani/  DOMENII DE ACTIVITATE:  Management, Marketing,

Resurse Umane, Patromoniu, Administrativ, Protecția Datelor; Protecţie Civilă;  Evidenţă Militară;  Paza Obiectivelor, Bunurilor și  Valorilor Materiale şi Partimoniale; Mobilizarea Economiei şi  Teritoriului Pentru Apărare; Recuperarea debitelor de la clienţi rău-platnici: Concilierea prealabilă acţiunii în instanţă/ Investigarea clienţilor debitori incerţi  /Consilierea juridică a clienţilor ; Responsabilităţi şi acţiuni pe linie de calitate şi mediu; Măsuri de îmbunătăţire continuă a proceselor şi subproceselor Sistemului de Management, derulate la nivelul societății comerciale  sau la interfaţa cu alte instituţii şi părţi interesate.

Am fost vedetă pe vremea Festivalurilor Cântarea României, am avut imprimări  la radio România Cultural în emisiuni radio realizate de nume sonore ale Radioului românesc: Elza Cenușă, Ion Filipoiu, Maria Urbanovici și  televiziune, de zeci de ori (ca) premiantă în festivalurile literare românești; am avut zeci de spectacole la scenă deschisă cu ocazia acelorași festivaluri de poezie, proză, eseu.

Sunt autor de cărți. Am scris 8-9 cărți de beletristică, poezie, eseu, juridice. Am colaborat cu revistele literare românești, am apărut în reviste de succes în Italia (Il Convivio) , New York –revista românească ”Miorița noastră”, Ungaria etc etc. Am publicat trei cărți de poezie, lucrări juridice.

Am studiat psihologie, sociologie, științe juridice, fiind licențiată în Drept și Sociologie, și absolventă de studii postuniversitare: a unui master cu module de protecția internațională a consumatorului, management, agroturism ecologic etc. , a nenumărate cursuri, cu diplome recunoscute de Ministerul Muncii, absolventă a școlii de Mediere.

Am o uluitoare experiență de viață și de muncă.

Părinții mei neavând niciun alt sprijin/ajutor în afară de mine și reciproc o vreme mare, devenind bătrâni s-au îmbolnăvit,  mama în ultimii săi cinci ani din viață a trăit oarbă, am fost alături de ea tot timpul, mergeam și la servici și la facultate și în spitale pentru a-mi îngriji părinții.

Faptul că ei erau în viață îmi dădea o putere enormă încât făceam totul ca pe roate!

Pentru mine nu existau decât ei și studiul, drept pentru care nu mi-am întemeiat o familie considerând cu nu pot căsători un bărbat cu dramele din viața mea și a familiei mele, a părinților mei.

Am iubit locul natal și nu am găsit important să îl părăsesc, să părăsesc părinții deși cu timpul i-am pierdut și m-am dedicat profesiei mele, renovării căsuțelor, scrierii cărților și acum BERTEI, al cărui nume stă scris pe toate cărțile mele: VIORICA UNGUREANU BERTEA, locul rădăcinilor mele fiind acum a doua mea familie!

Să trăiești o viață călătorind prin hârtoape și noroaie este drama supremă a individului.

Autoritățile ne-au mințit de-a lungul a 30 de ani fără să miște nimic decât pentru bunăstarea lor.

De aceea am decis să candidez.

Îmi doresc enorm ca vasta mea experiență de viață și profesională să o pun acum în slujba oamenilor, bertenilor.

 La alegerile locale din 2016 am candidat pentru Primăria Bertea ca INDEPENDENT și am fost la un pas de victorie.

După patru ani, acum în 2020 nu mi-am mai dorit la fel de mult aceasta întrucât mi se pare ridicol ca oameni care vin din culturi și educații și pregătiri profesionale diferite, din categorii sociale diferite, din inteligențe diferite, din concepții diferite, să  pornească o luptă inechitabilă, întotdeauna inechitabilă ținând cont de criteriile quasi-cunoscute ale unei politici corupte, presiunile și învârtelile politicii de grupuri, nepotismele și cumpărarea electoratului pe care se bazează ”gloria” în alegeri.

Am decis chiar în pragul începerii precampaniei să candidez din nou, la îndemnul unei mari părți a oamenilor.

Deși trăim în plină epocă modernă, sau tocmai pentru aceasta,  oamenii sunt robii fricii și amenințărilor ieftine ale unor grupuri de oameni care au stabilit între ei cât  sunt de importanți.

Au reușit de fapt, să facă dintr-un loc mirific o hârtoapă. Și asta din dorința de a parveni.

Când frustrații ajung în fruntea unei comunități este greu să combați infracționalitatea doar prin mediere și corectitudine!

Într-un secol al marilor posibilități, oamenii încă se lasă intimidați și impresionați de vorbe false, de imagini false, de minciuni și de relații care nu le-au adus niciodată nimic bun în viață.

Și aici predomină cârdășia, cheflangii și leneșii lăudăroșii au ajuns să conducă destinele oamenilor;  cei aleși în ultimii zeci de ani, au dus comuna cum bine se vede la degradare, punând în pericol  SIGURANȚA TINERILOR PE CARE TREBUIE SĂ ÎI AVEM APROAPE, SĂ LE CREEM CONDIȚII, SĂ ÎI ȘTIM ACASĂ!

3)   Ce planuri aveti cu realizari imediate, pe termen scurt, daca veti ajunge Primar  ?

Sunt aici să pun în slujba Comunei mele iubite, toată pregătirea mea profesională și dibăcia mea.

Nu suport promisiunile.

Sunt un om al faptelor.

Iubesc dialogul, comunicarea în toate formele sale de manifestare civilizată.

Îmi place să ascult, să notez și să acționez imediat, nu înainte de cântări posibilitățile și fără a vorbi deliberat.

Nu am nevoie de un nume sonor pentru că îl am deja.

Nu  alerg după scaune înalte fiindcă le-am avut și nu am făcut niciodată din aceasta un scop personal.

Nu mă tentează banii nemunciți fiindcă nu îmi stă în caracter să alerg să îmi fac averi atâta vreme cât am tot ce îmi este necesar.

Un om inteligent poate trăi la fel de bine și în lux dar și în sărăcie, dacă este încrezător în puterile sale date de Dumnezeu.

Nu mirajul unei funcții mă îndeamnă să candidez, am deja o profesie frumoasă pe care o iubesc și la care voi renunța pentru a fi Primarul comunei mele dragi, pentru a aduce schimbarea de care aceasta are nevoie.Într-o frază, voi candida numai pentru berteni, pentru a le fi de folos, pentru a le fi alături nu doar în legătura lor cu Primăria ci și în viața lor, în soluționarea problemelor persoanle cu care aceștia se confruntă.

Nu voi apărea și munci doar în campanie, nu voi trăda interesele oamenilor, ci voi fi prezentă ZI DE ZI în preajma tuturor nevoilor lor.

Mi-aș dori mult ca acest mesaj să ajungă și la persoanele care nu au internet, la persoanele vârstnice, la tinerii despre care nimănuia nu îi mai pasă în acest secol al iureșului, al vitezei.

Să ajungă și la oamenii care nu au drumuri, ca să ne putem vedea la orice oră, dar la care foarte curând voi ajunge cu respectarea restricțiilor de rigoare!

Când sunt pusă în situația să vorbesc despre PLANURILE  pentru Bertea sunt extrem de circumspectă, fiindcă, repet, nu vreau ca acestea să pară PROMISIUNILE UNUI CANDIDAT care doar pentru că intră într-o competeție (inechitabilă), să comită eroarea de a vrea să impresioneze, doar de dragul de a ocupa un scaun înalt fără a fi prea mult în stare să realizeze ceea ce promite!

Planurile mele sunt ale unui  om serios, echilibrat, cerebral, de mare bună-credință, ale unei persoane care combate corupția, degradarea umană și socială, ale unui OM care iubește cinstea și demnitatea umană  care mie personal îmi aduc siguranța și curajul cu care mă prezint în fața oamenilor pentru a contribui substabțial la schimbarea vieții lor.

Planurile mele sunt în primul rând PRO-BERTEA!

NICIODATĂ PERSONALE!

Intenționez ca în apropiata campanie electorală să îndemn oamenii să nu se mai lase AMĂGIȚI DE VORBE ÎN SPATELE CĂRORA SUNT MULTE INTERESE CARE VOR DISTRUGE COMUNA DEFINITIV ÎN NUMAI CÂȚIVA ANI DE ZILE.

În SCHIMBAREA radicală a alegerii cetățeanului  constă VIITORUL COPIILOR , TINERILOR,  LINIȘTEA BĂTRÂNILOR NOȘTRI ȘI BUCURIA DE A TRĂI ÎN DEPLINĂ CINSTE ȘI DEMNITATE, ÎN SIGURANȚĂ, ÎN CURĂȚENIE ȘI CIVILIZAȚIE EXEMPLARĂ PÂNĂ LA ADÂNCI BĂTRÂNEȚI.

Bertenii vor trebui să voteze pentru REDAREA PĂȘUNILOR OCUPATE ILEGAL și a PĂDURILOR TĂIATE ILEGAL!, pentru RECUPERAREA GOLURILOR DIN VISTIERIA PRIMĂRIEI, CARE SUNT DE FAPT BANII NOȘTRI FURAȚI.Electoratul este cel care poate spune un NU FERM AMENINȚĂRILOR ȘI ȘANTÁJELOR, FALSELOR PROMISIUNI ȘI MILOGELILOR IEFTINE ALE UNOR INDIVIZI CERTAȚI CU LEGEA, CARE NU AU BUNUL SIMȚ SĂ RENUNȚE ÎN ACESTE MOMENTE SĂ VĂ CERȘEASCĂ VOTUL PENTRU HUZURUL ȘI CHEFURILE LOR ETERNE, care iau ochii oamenilor cu ”proiecte grele și durabile” luate pe un stick în schimbul unor compromisuri ”grele”!, pe banii noștri adică, pe viața noastră vândută fără niciun drept de  indivizi care PERSIFLEAZĂ CETĂȚEANUL, ÎL RESPINGE CU AROGANȚĂ, iar aceste lucruri ilegale și inumane sunt UNICELE LOR CERTITUDINI.

Sunt o persoană devotată și disponibilă să îmi împart viața cu bertenii, să îi sprijin în toate problemele lor personale,  sociale, juridice, medicale, educaționale și în special să estompez problemele critice cu care de zeci de ani se confruntă bătrânii, persoanele singure, viitorul tinerilor.

Acesta este obiectivul meu principal.

Concret, Bertea are nevoie de o mare SCHIMBARE. ASUMAREA ACESTEI MARI SCHIMBĂRI nu a fost negândită sau deliberată. Știu sigur că voi reuși deși gradul de degradare fizică și socială a acestei comunități este unul de mare risc!

Concret, Bertea de 30 de ani este mințită, folosită în scopuri proprii, distrusă cu bună știință. Și aici a pătruns mafia pădurilor, a fânețelor, etc.

Drumurile sunt cea mai strigentă prioritate.

Deși micul centru al Comunei Bertea pare a avea obiective de interes social și uman lucrurile nu stau chiar așa. În centrul localității trăiesc câteva sute de familii, ceilalți berteni trăiesc în locuri care din cauza așezării geografice, niciodată nu s-au bucurat de accesul facil la o lume modernă .

Berteanul trăiește VEȘNIC în cizme de cauciuc – obiecte necesare în lume în locuri sau zile calamitate temporar.

Chiar dacă cu greu s-a realizat crearea unei rețele de apă curentă, aceasta nu satisface în totalitate necesitățile de drept ale locuitorilor comunei. 

Canalizările menajere și pluviale lipsesc cu desăvârșire.

Promovarea agro-turismului ocupă un capitol distinct în dezvoltarea Comunei Bertea.

Deși strada principală este relativ îngustă, sunt necesare trotuare oricât de mici pentru siguranța deplasării cetățeanului, a copiilor în special.

Condiții minime de confort social sunt pe o arie restrânsă de persoane și zone, doar în centrul mic al comunei.

Tinerii berteni, adolescenții, copii, nu au locuri speciale de recreere, grădinițe.

Medicul de familie se imparte pentru 3400 de cetățeni.

Este nevoie de modernizarea spațiilor destinate activității medicale și este necesar serviciul unui al doilea medic de familie, stomatolog, etc.

Și eu am fost tânără și am trăit aceași suferință care se perpetuează de zeci de

ani printre tinerii noștri, de a mă simți STRĂINĂ LA MINE ACASĂ doar pentru că niciun conducător al destinelor noastre nu se ocupă de tineri. În Bertea grija tinerilor dar și a bătrânilor nu a fost niciodată pe tapetul de priorități al vreunui primar.

Ceea ce se petrece astăzi în jurul nostru îmi produce o profundă dezamăgire!
Am senzația că omului îi place să fie batjocorit, să trăiască în frică (frică de ce???? de niște măscărici care ne promit și nu și țin promisiunile și pentru că se tem, șantajează și/ sau mint în continuare și oferă șpăgi care fac folosință omului de rând doar o zi? iar pe el îl suporți o mare parte din viața ta?!?!) Iată cum suntem manipulați, batjocoriți.Oricâte eforturi am face să îi înțelegem pe ”ăștia” care se iubesc numai pe ei și interesele lor, egoismul lor, deși nu fac doi bani și ne conduc destinele fără pic de iubire fața de om, mi-e îmi este imposibil să (îi)accept.

4)   Cum veti promova activitatea cultural-sportiva a tinerilor din Comuna Bertea ?

Am în vedere anumite directive ale Comisiei Europene, Informații cu privire la educația pentru sănătate – OMS, care vin în sprijinul inițiativelor și eforturilor pentru promovarea în rândul tinerilor a beneficiilor mișcării și sportului, oferind în același timp idei pentru școli pentru dezvoltarea de noi posibilități pentru elevi și personalul școlilor să facă mișcare, instrumente care se adresează directorilor unităților de învățământ, concepute pentru a veni în sprijinul acestora în procesul de promovare etapizată a mișcării fizice și a sportului în școli.

  • implicarea familiei și conștientizarea importanței educației de acasă.

  • dezvoltarea unui program care să urmărească îmbunătățirea politicilor și programelor școlii în ceea ce privește sănătatea și mișcarea fizică;

  • acordarea unei atenții deosebite mișcării și nutriției;

  • înființarea unui consiliu pentru sănătate în școală;

  • îmbunătățirea nivelurilor de activitate fizică;

  • implicarea tinerilor în activități și în dezvoltarea programului;

  • implementarea educației pentru sănătate;

  • implementarea unei programe cuprinzătoare pentru educația fizică;

  • abordarea unui strategii transcuriculare pentru integrarea sportului în școli;

Inainte de toate acestea este necesară crearea și dezvoltarea unei baze sportive. S-a construit un mini-stadion in anii din urmă, in comuna Bertea.

La nivelul comunei a existat dintotdeauna o echipă de fotbal. Deasemeni există

adolescenți care practică atletismul, tenisul de masă, sahul.

Un grup de tineri au înființat  ASOCIATIA CLUB SPORTIV AVÂNTUL BERTEA,  care funcționează pe conceptul  socios.

Activitatea culturală a comunei de asemeni este în atenția mea, dar nu insist pe

acest subiect aici și nici pe multe  altele, asupra cărora încă lucrez.

5)   Ce masuri veti dispune pentru siguranta cetatenilor din Comuna Bertea  ?

OBIECTIV DE CAMPANIE: SIGURANȚA CETĂȚEANULUI

Mi-a venit în minte acum, ”Securitatea individuală și securitatea statului, sau relația ambivalentă” – Marc Crépon!De la securitatea individului, care nu se pretează la echivocuri, de la lipsa

Acestei securități, pornesc cele mai mari deficiențe în viața unei societăți, a unei comunități.
În zilele noastre cetățeanul întâmpină mari probleme sociale și în special în domeniul securității dreptului de proprietate.Aici este mult de lucru în Primăria Bertea.

Aducerea de atingeri drepturilor constituționale a fost și va fi mereu o sursă de nesiguranță extremă a cetățeanului.

Un primar asumat trebuie să țină cont să asigure fără părtinire toate legitimitățile cetățenești!

Politica unor partide, în campaniile electorale de pildă și evident și mai apoi este de a promova o anumită agresivitate pentru a-și demonstra puterea.

În opinia mea aceasta nu este necesară, dimpotrivă devine de domeniul ilegalității, inspirând oamenilor o stare de frică de care nu mai scăpăm de 30 de ani încoace.

Un om agresiv nu demonstrează că este puternic ci periculos.

Oamenii nu au nevoie de pericol.

Deja sunt expuși pericolului prin absența utilităților strigente.

Aceste aspecte sunt încă evidente la momentul actual și în comuna Bertea.

Cu cât insecuritatea este determinată, generată de organele statului, cu atât mai mult cetățeanul se apără în mod propriu și la nivelul său de informații deținute fiind obligat să devină pradă a propriilor defensive.

Grija față de cetățean este cel mai important obiectiv al unui primar.ESTE OBIECTIVUL MEU DE CAMPANIE ELECTROALĂ.

Când vorbim de securitate nu ne gândim numai la dezvoltarea și armonizarea activității polițienești cât la domeniul sănătății, al relațiilor interumane sociale și juridice, al educației și culturii etc etc .

6) Veti colabora cu mass-media inclusiv freelanceri pentru transparenta activitatilor dvs?

Evident că aceasta îmi doresc în primul rând !

În scopul de a crea şi menţine o imagine cât mai favorabilă instituţiei Primăriei, în scopul asigurării transparenței activității mele ca Primar dar și acțiunilor cu cetățenii.

Deasemeni intenționez să găsesc cea mai eficientă modalitate de comunicare permanentă cu toți cetățenii comunei printr-o formă confortabilă și puțin costisitoare de comunicare on-line și /sau radioficare.

Atât în mass-media cât și în comunicarea cu cetățenii am în vedere mediatizarea acţiunilor întreprinse de Primărie:  înfrumuseţarea comunei, dezvoltarea (agro)turismului, ajutoare sociale şi alocaţii pentru nou-născuţi, până la investiţii, asfaltări urgente, betonări urgente ale drumurilor, impozite, şcoală, grădiniță,  urbanism, mediu şi spaţiu locativ.

Ținând cont în primul rând de rolul Mass Mediei în formarea opiniei publice dar și faptul că sunt în fond un om al literelor, am tendința de a mă îndrepta facil către relațiile de colaborare cu instituţiile mass-media: agenţii de presă, publicaţi,  posturi de radio şi televiziune.

Chelaru Iulian Catalin te informeaza !

Like si share daca va place articolul
error
fb-share-icon