Interviu cu Presedintele Pro România, dl. Victor Viorel Ponta

1 ) Cum va prezentati in fata alegatorilor in ceea ce priveste persoana dvs.? (ma refer la pregatirea profesionala, experienta, familie)

Sunt un politician progresist, atașat de valorile Comunității Europene.

Ca absolvent al Facultății de Drept, în cadrul Universității București, am fost procuror specializat în fraude economice și financiare.

De asemenea, am ocupat funcția de prim-ministru al României în perioada mai 2012-noiembrie 2015 și în prezent sunt președintele partidului PRO România.

Am doi copii și o soție extraordinară.

În cei patru ani în care am condus Guvernul, am reușit să duc România pe drumul de la austeritate la prosperitate și rezultate economice impresionante.

Am luptat împotriva măsurilor de austeritate exagerate, adoptate de către partidele de dreapta care au guvernat în anii anteriori.

În perioada 2012-2015, țara noastră a înregistrat una dintre cele mai mari creșteri economice din UE și o rată a șomajului în scădere de la an la an.

Am venit cu politici publice de relaxare fiscală și am adoptat măsuri de securitate socială, am redus riscul sărăciei și m-am asigurat că niciun român nu rămâne în urmă.

 

2) Ce veti face daca veti ajunge in Parlamentul Romaniei?

 

Vom face opoziție constructivă.

Ne vom opune măsurilor de austeritate și abuzurilor PNL.

Nu vom abandona firmele și românii, vom lupta pentru drepturile lor, vom lupta pentru asigurarea unui Venit minim de criză pentru toți românii și pentru un Sprijin Economic de criză pentru IMM-uri.

Vom veni cu proiecte și programe în măsură să scoată țara din criză și nu-i vom lăsa pe cei aflați la guvernare să-și bată joc de români.

Vom lupta pentru revenirea Legii 223/2015 la forma inițială, astfel încât cei care îmbracă haina militară și își slujesc țara sub jurământ să primească respectul și onoarea cuvenite.

Ne vom lupta pentru redeschiderea școlilor și pentru reluarea activităților economice.

România este pe o pantă foarte periculoasă.

Compromitem viitorul atâtor generații doar pentru că PNL nu vrea să-și strice statisticile înainte de alegeri.

 

3) Veti colabora cu mass-media inclusiv cu freelancerii pentru transparenta activitatilor dvs?

 

Așa cum am făcut-o întotdeauna.

Am colaborat și cu presa politizată, dar și cu cea liberă.

Am răspuns provocărilor primite din partea freelancerilor, așa cum v-am răspuns și vouă.

Cred că este importantă transparența din ambele părți, adică atât dinspre instituțional-politic spre presă, cât și dinspre presă spre instituțional-politic.

Am văzut tot mai multe atacuri murdare comandate de diverse trusturi, am văzut jurnaliști care s-au dedat la atacuri personale.

Lor evident că nu le răspund, că orice le-aș spune, tot nu i-aș mulțumi.

Ei sunt plătiți să atace. Dar le răspund oamenilor în acele maratoane pe care le organizez online și aduc clarificare pe orice subiect, până la ultima întrebare, așa cum v-am obișnuit.

 

4) Care sunt candidatii PRO România la aceste alegeri si ce ii recomanda?

 

Pe listele PRO România sunt tineri care vin cu energie, cu viziune și cu capacitatea de a duce cât mai departe proiectele, dar și oameni cu experiență politică și administrativă.

Unii dintre ei n-au mai făcut politică până acum, alții au în spate câteva bătălii electorale câștigate.

Ne unește misiunea de a scoate țara din criză.

Ați văzut că noi, la PRO România, venim cu PROmisiunea ieșirii din criză.

Vrem ca niciun român și nicio companie românească să nu rămână în urmă, să nu fie abandonați în această criză.

Ne opunem abuzurilor PNL, apărăm drepturile câștigate de români și venim cu politici publice bune pentru oameni.

Sunt unul dintre cei trei candidați pentru funcția de prim-ministru, iar dacă de la ceilalți doi n-ați auzit până acum decât despre tăieri și măsuri de austeritate, de la noi ați auzit 5 măsuri clare pentru prima zi de guvernare: redeschidem școlile, facem un program național de testare covid gratuită pentru toți românii, asigurăm un venit minim de criză, punem în aplicare Sprijin Economic de Criză pentru IMMuri și restabilim dreptatea pentru militari prin revenirea la forma inițială a Legii 223/2015.

Promo video -> https://www.facebook.com/chelaruiuliancatalin/videos/1501425496718684

Te informeaza Chelaru Iulian Catalin

Like si share daca va place articolul
error
fb-share-icon