Ieri ( duminica 10.01.2021) s-au împlinit 546 de ani de la Victoria Domnitorului Ştefan cel Mare împotriva armatei otomane în bătălia de la Podul Înalt !

Ieri ( duminica 10.01.2021) s-au împlinit 546 de ani de la Victoria Domnitorului Ştefan cel Mare împotriva armatei otomane în bătălia de la Podul Înalt !

La acest eveniment au participat urmatoarele personalitati: Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu; Generalul Chelaru Mircia,  Fost Sef al SMG si Fost Comandant al Corpului 10 Armată (1997-2000), Iaşi; Comandantul Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” Iasi, General de brigadă Daniel Pop; Prefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan ; Dep. de Vaslui din partea A.U.R. , Enachi Raisa ; Dep. de Constanta din partea A.U.R., Dumitru Viorel Focșa; Primarul  comunei Muntenii de Jos,  Lazãr Paul Iulian si  Viceprimarul Clapa Marius ; Președintele Partidei Romilor ProEuropaVaslui, Bobi Brătianu impreuna cu domnul Sergiu Sava.

Deputata de Vaslui din partea A.U.R. , doamna Enachi Raisa  a transmis urmatorul mesaj pentru teinformez.ro :

” Alianța pentru Unirea Românilor  mulțumește pentru invitație organizatorilor acestui eveniment foarte important în Istoria României.
Bătălia de la Podul Înalt a fost și va rămâne o zi importantă în Istoria României. Datorită patriotismului strămoșilor noștri astăzi avem o Țară frumoasă.
Victoria decisivă a armatelor aliate creștine moldo-maghiaro-polone sub comanda Voievodului Stefan cel Mare în Bătălia de la Podul Înalt a fost un pas important către unificarea României Mari.
Această Bătălie a avut o mare importanță istorică în lupta poporului român pentru eliberarea de sub jugul otoman. A arătat dorința crescândă a independenței țărilor românești și a ridicat rolul Moldovei ca centru al unificării lor, și cu siguranță putem afirma că la Podul Înalt otomanilor le-a fost dată o lovitură zdrobitoare, ceea ce a accelerat dezintegrarea ulterioară a imperiului otoman.
Ștefan cel Mare a spus: „Vom lupta până la moarte pentru credința creștină”.

Astăzi AUR spune: Luptam în continuare pentru libertate, familie, națiune și credința creștină. Luptam pentru păstrarea Istoriei României pentru toate generațiile.”

Jurnalista Aurina Petrea de la Romania TV a  transmis la acest post tv , urmatoarea stire falsa : ” SCANDAL CU LIDERII AUR LA STATUIA  LUI STEFAN CEL MARE “

Rusine!!!!!!!!!

Cer postului de televiziune Romania TV sa inceteze colaborarea cu  jurnalista Aurina Petrea, intrucat eu am fost prezent de la inceputul evenimentului pana la sfarsitul acestuia si nu a existat niciun scandal.

Pot dovedi ca nu a existat niciun scandal atat Jandarmeria Romana , Politia Militara cat si Politia Nationala prezente la aceasta manifestare .

Doamna Dep. de Vaslui in convorbirea pe care am avut-o cu dansa a afirmat inexistenta vreunui scandal.

Drept la replica:

Doamna Jurnalista Aurina Petrea de la Romania TV face urmatoarea  precizare pentru teinformez.ro :

” Nu am transmis la  redactia centrala din Bucuresti acesta stire eronata. ” SCANDAL CU LIDERII AUR LA STATUIA  LUI STEFAN CEL MARE”. Am transmis la redactia centrala filmarea si interviuri luate de la fata locului.  Nu imi asum responsabilitatea despre ce a fost scris   pe burtiera  de la Romania TV “

In consecinta postul de televiziune Romania TV trebuie sa-si asume responsabilitatea celor scrise pe burtiera !

Te informeaza Chelaru Iulian Catalin

 

Like si share daca va place articolul
error
fb-share-icon