Generalul Chelaru Mircia a scos cartea ” Nationalismul si Europa Natiunilor- Despre patologia Civilizatiei Europene ” la Editura URANUS !
Gen. (r) Prof. Dr. Dep. Chelaru Mircia a scris 3 carti ( O posibilă soluție, Romania Moluscă si
Nationalismul si Europa Natiunilor- Despre patologia Civilizatiei Europene)
Prima carte a aparut în anul 1993 și se numeste ” O posibila Solutie ” care cuprinde Scurt tratat Sistematic asupra unei Strategii a Dezvoltarii și Securitații Naționale a României .
A doua carte se numește “România Moluscă”, a aparut în august 2012 .
Cartea are 142 de pagini și cuprinde douasprezece discursuri publice despre starea națiunii .
Postfața carții este scrisă de Prof. Dr. Victor Craciun si opinii de Acad. Valeriu Matei, Pavel Corut, Prof. univ. dr. Constantin Marinescu.
Reproduc mai jos cateva citate din aceasta carte, pentru a va suscita interesul de a o citi :
” Țaranii nu-și mai pot lucra pământul roditor. Chiar daca și-l iubesc inca, din disperare îl vand cu o inconștientă criminală lasandu-și urmașii fară mostenire de țara ” – pagina 125
” Pe la diferite primării steagul nostru este interzis sau pus de ziua lui în doliu. ” – pagina 121
“Dacă vă mai aduceți aminte , anul 2005 a debutat, pentru români, cu speranța lui ” Să trăiți bine !” și fiecare și-a croit propria imagine despre acest fel de a trăi. La nici o lună după instalarea noii guvernări, au început perplexitățile iar sensurile sloganului prezidențial au devenit glume de tarabă.” – pagina 115
“Menirea de preot nu se fabrică prin exerciții fizice sau tehnici ascete. Menirea unui preot este apriorică și ea trebuie identificată în ființa umană chemată a se desăvârși în parcurgerea acestei îndumnezeite cărări. Fabrica de preoți cu diplomă este picamarul demolator al bisericii neamului nostru. Nu știința de carte este căpătâiul . Apostolii nu au avut facultăți și înscrisuri. Au avut credință , har dumnezeiesc și conștiința menirii în viața pământeană. “- pagina 96
Naționalismul cuprinde, in nuce, narațiunea istorică a unui popor, expresia epocală (pe epoci) a impulsului său pasionar.
Studierea naționalismului este de aceea una dintre căile spre cunoașterea năzuințelor secrete ale elitelor care ajung in fruntea propriilor popoare.