Ministrul Apararii Nationale,  Nicolae Ionel Ciucă a postat  astazi ( marti 01.06.2021) urmatorul mesaj pe pagina lui de Facebook

Ministrul Apararii Nationale,  Nicolae Ionel Ciucă a postat  astazi ( marti 01.06.2021) urmatorul mesaj pe pagina lui de Facebook:

“Alianţa Nord-Atlantică îşi verifică permanent capacitatea de reacţie cât şi interoperabilitatea forţelor aliate prin aplicaţii militare. Exerciţiile reprezintă modalităţile principale pentru a ne antrena şi a constata capacitatea operațională a structurilor, activități care conduc nemijlocit la descurajare cât, mai ales, la asigurarea statelor membre din regiune.

Am participat, astăzi, în Poligonul Cincu, la o serie exerciţii tactice cu trageri de luptă, executate de militarii din Forţa Întrunită cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF). Alături de mine au fost parlamentari din Comisiile pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, șefi ai apărării din mai multe state membre ale NATO și amiralul Robert Burke, comandantul Comandamentului Aliat întrunit de la Napoli.

Aproximativ cinci mii de militari din țări membre ale NATO și partenere sunt desfăşuraţi în mai multe centre de instruire din România, alături de detaşamente de militarii români, în cadrul celei de-a treia etape a exercițiului Steadfast Defender 2021, majoritatea efectivelor pregătindu-se în centrul de instruire de la Cincu.

Prin rotație, într-o abordare la 360 de grade, omnidirecţional, NATO planifică și execută exerciții majore cu o vizibilitate ridicată. Anul acesta a fost rândul Regiunii Mării Negre. O întreagă serie de exerciții ale NATO și multinaționale majore (DEFENDER, STEADFAST DEFENDER , NOBLE JUMP 2 și DACIA 21) sunt conectate într-un continuum acțional, aflându-se în diferite faze de execuție.

România, ca de altfel întreaga Alianță, continuă efortul de consolidare a poziției sale strategice, demonstrând agilitate și adaptabilitate permanentă la schimbările mediului de securitate.

Felicitări tuturor militarilor participanți la exerciții! Consider că sunt pregătiți să apere teritoriul aliat împotriva oricăror amenințări. “

Like si share daca va place articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.