Întâlnirea ambasadorului României în Regatul Hașemit al Iordaniei, George Cristian Maior, cu membrii  Parlamentului Iordanian

Întâlnirea ambasadorului României în Regatul Hașemit al Iordaniei, George Cristian Maior, cu membrii  Parlamentului Iordanian

La data de 05.12.2021 ambasadorul României în Regatul Hașemit al Iordaniei, George Cristian Maior, a avut o întâlnire cu reprezentanți ai Parlamentului Iordanian care fac parte din Comitetul de Prietenie inter-parlamentară Iordania – Uniunea Europeană, condusă de Khaldoun Nawaf Ahmad Hina.

Cu acest prilej, cele două părți au discutat despre relațiile bilaterale excelente între România și Iordania și au agreat asupra importanței intensificării cooperării sectoriale în domenii de interes comun, precum politic/parlamentar, economic, turistic, educațional și cultural.

În dialog, invocând relevanța diplomației parlamentare, oficialii iordanieni au apreciat politica echilibrată și constantă a României în Orientul Mijlociu, exprimând interesul pentru continuarea coordonării pe teme relevante pentru securitatea și stabilitatea regională, în acest context geopolitic complex.

De asemenea, au exprimat interes pentru echilibrarea balanței comerciale și identificarea de noi oportunități la nivel comercial și de investiții.

La rândul său, ambasadorul român a prezentat prioritățile mandatului său, cu accent pe identificarea de noi posibilități de extindere a cooperării în domenii precum IT&C, securitate, turism, schimbări climatice, educație și investiții, agricultură și securitate alimentară.

La finalul întrevederii, oficialul român a exprimat interesul țării noastre pentru intensificarea calendarului de vizite între oficialii români și iordanieni și a adresat membrilor Grupului de prietenie UE-Iordania invitația de a vizita, cât mai curând, țara noastră.

 

Like si share daca va place articolul
error
fb-share-icon