Campionatul mondial de skandenberg 2021, editia a XLII –A, Bucuresti, ( vineri 26.11 – vineri  3.12 2021

Campionatul mondial de skandenberg 2021, editia a XLII –A, Bucuresti, ( vineri 26.11 – vineri  3.12 2021

    Locatie: Hotel Pullman, langa Lacul Herastrau

Ii revenise randul Georgiei sa organizeze aceasta competitie, dar fara prea multe explicatii, s-au retras, intr-un moment in care nu se mai puteau face prea multe, cu 3 luni inainte de start.

Romania accepta si isi asuma organizarea la Bucuresti, sub conducerea presedintelui Federatiei de Scandenberg, Mircea Simionescu Simicel (secretar general WAF – World ARMWRESTLING FEDERATION), o promisiune care implica responsabilitati, dar demonstreaza unitatea scolii romanesti de skandenberg.

Cluburile si conducerea federatiei, sponsorii si simpatizantii, sportivii si sustinatorii si-au dat mana, pentru reusita acestui eveniment, un adevarat festival, o combinatie reusita intre spectacolul sportiv, tehnicile specifice si tacticile moderne, o concentrare de forte pe toate planurile, o intalnire internationala, in ciuda valurilor pandemice, amintindu-ne de jocurile olimpice antice, moment in care se opreau razboaiele.

Participantii (peste 1100 sportivi) si vizitatorii din toate colturile lumii, au fost fascinati si captivati de competitia „bratelor de fier”.

Romania a participat cu un numar record, un avantaj pentru organizatori.

Exceptie au facut Rusia (descalificata pentru dopaj), Japonia si China.

S-au luptat la masa toate categoriile: Sub-juniorii – Juniorii – Tineretul – Seniorii – Master – Grand-Master – Seniori-Grand-Master (masculin si feminin).

    Clubul “Armbenders Viorel Dobrin”, a participat cu 17 sportivi calificati, juniori, tineret si seniori (masculin si feminin), dar si sportivi cu dizabilitati, Aleodor Tudorache (bronz la Campionatul European din 2016 si bronz la Mondialul din Bulgaria in 2015).

Clubul Armbenders Viorel Dobrin, Poiana Lacului, Arges

Am inceput skandenbergul de la 19 ani cu imaginea marelui campion european si mondial Ion Oncescu, un exemplu pentru toti cei care eram la inceput in sportul competitional. Rezultatele, familia si prietenii m-au facut sa-i strang pe cei din localitatea Poiana Lacului intr-un club care participa in Campionatul National de Skandenberg. Sunt antrenor, presedinte si manager al Clubului „Armbenders Viorel Dobrin” si am in pregatire un lot de 48 sportivi legitimati, clubul cu cei mai multi sportivi medaliati in CN in ultimii 4 ani si cei mai multi sportivi calificati pentru Campionatul Mondial de Skandenberg 2021, unde am intarit lotul Romaniei, participand cu un nr de 17 sportivi, cu un total de 4 medaliati la aceasta editie.

Pana acum am obtinut titlul de Campion European (Polonia ,2017), bratul stang  si Vicecampion Mondial brat drept (Ungaria 2017) , adaugand bronzul si argintul la Balcaniade din Bulgaria (2015 si 2016).

In iunie 2021, intr-o vendeta la bratul stang, l-a invins pe campionul mondial al momentului, bulgarul Bojhidar Simeonov (de 4 campion mondial).

☆Singurul roman care a castigat titlul mondial la skandenberg este Ion Oncescu, ultima data in 2010 .

☆Dupa 11 ani, reusesc sa castig titlul si medalia de aur la Campionatul Mondial, Bucuresti 2021, bratul drept, categoria 85 kg!

Performantele Clubului Sportiv de Skandenberg „Indoitorul de Brate” Viorel Dobrin, la competitiile internationale:

  • DOBRIN VIOREL, (M85-Seniori), Campion Mondial Bucuresti, 2021,  Bratul Drept

  • SPIREA ROXANA (Jw70-Junioare), Bronz, Campionatul Mondial Romania, 2021, Brat Drept

  • BIRCIU ADELIN (K70+Sub-Juniori), Bronz, Campionatul Mondial, Romania , 2021, Bratul Drept

  • COCIOABA ANDREI (K-55-Sub-Juniori), Bronz, Campionatul Mondial, Romania , 2021, Bratul Drept

  • La Dizabilitati este Aleodor Tudorache categora PIU 80KG ( BRONZ 2015 Mondiale si 2016 Europene )!

Multumim sponsorilor, fara de care nu ar fi fost posibila participarea:

  • IMARK SISTEM

  • CIPCOS MAR

  • TRIEURODATA

  • PRIMARIA POIANA LACULUI

Skandenbergul este un sport la care au acces toate categoriile de varsta, incepand cu sub-juniorii si terminand la Master +40 ani, masculin, feminin si dizabilitati, un sport ce deschide perspectivele si mareste orizontul celor implicati, prin propria putere. Dorind sa promovam principiile pe care le-am urmat in performanta sportiva si ne dorim ca autoritatile competente si mediul de afaceri local sa vina in ajutorul sportivilor de top si astfel sa-i putem reprezenta prin locuri fruntase pe plan national si international.

 

Like si share daca va place articolul
error
fb-share-icon