Noua cinematografie italiană în România

COMUNICAT DE PRESĂ

“NOUA CINEMATOGRAFIE ITALIANĂ ÎN ROMÂNIA”

Ambasada Italiei și Institutul Italian de Cultură din București, în colaborare cu Cinecittà Luce, organizează în perioada 9-13 martie festivalul “Noua cinematografie italiană în România”, o întâlnire cu cele mai bune producții ale cinematografiei italiene din ultimii trei ani. Proiecțiile vor avea loc la Cinema Muzeul Țăranului din București, cu intrare gratuită.

Filmele selectate au fost prezentate în cadrul celor mai prestigioase festivaluri internaționale și intenționează să-l însoțească pe spectator într-o călătorie printre temele și limbajele, peisajele și narațiunile cinematografiei italiene de astăzi. Pe marginea proiecțiilor, vor avea loc întâlniri, omagii aduse maeștrilor marelui ecran și masterclass-uri. Inițiativa se bucură pe colaborarea regizorului și criticului de film Mario Sesti și a actriței Kristina Cepraga.

Lungmetrajele vor fi disponibile și în streaming în toată România prin intermediul platformei MyMovies.

Pentru mai multe informații despre filme și program, puteți consulta website-ul Institutului Italian de Cultură din București (iicbucarest.esteri.it) și canalele sale de Facebook și Instagram.

Parteneri: Muzeul Național al Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, MyMovies, UNATC “I. L. Caragiale”, Cărturești, Eventbook

Parteneri media: Radio Guerrilla, Agerpres, Cinefan.ro, Igloo, Observator Cultural, Orizonturi Culturale Italo-Române, Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT., Suplimentul de Cultură, Zile și Nopți

Like si share daca va place articolul
error
fb-share-icon