Partida Romilor Pro-Europa organizează sâmbată, 9 aprilie 2022, un concert caritabil în Piața Ferentari din Sectorul 5 al Capitalei , incepand cu ora 16:00

Partida Romilor Pro-Europa organizează sâmbată, 9 aprilie 2022, un concert caritabil care are drept scop ajutorarea refugiaților romi ucraineni și a unor familii nevoiașe de romi din România, pentru ca acestea să aibă tot ce le trebuie pentru sărbătorile de Paște.

Acțiunea are loc cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor, care se serbează pe 8 aprilie, eveniment pe care conducerea Partidei Romilor Pro-Europa a decis ca anul acesta să-l dedice romilor neajutorați.

Cei care vor să doneze bani pentru ajutorarea romilor nevoiași o pot face în contul RO72 RNCB 0072 0077 9033 0149, deschis la BCR, de către Asociația Partida Romilor Pro-Europa.

Din banii strânși, jumătate vor merge către ajutorarea refugiaților romi ucraineni, iar cealalaltă jumătate, către mai multe familii sărace de romi din România.

Concertul caritabil va începe la ora 16.00, în Piața Ferentari din Sectorul 5 al Capitalei și va fi susținut de o serie de artiști în vogă: Tzancă Uraganu’, Taraful Marian Mexicanul & Ana Maria Mexicanu, Raluca Drăgoi, Mihăiță Piticu, Dorel de la Popești, Elvis Nicu & Alex Armeanca, Sandu Vijelie, Romeo & Gipsy.

 

Ziua internaţională a romilor este sărbătorită de comunitatea internaţională, anual, la 8 aprilie, în cinstea recunoaşterii culturii, istoriei şi drepturilor milioanelor de romi din toată lumea, dar şi pentru a atrage atenţia asupra provocărilor de discriminare cu care se confruntă comunităţile de romi din Europa şi de pretutindeni.

În România, Ziua Internațională a Romilor se serbează oficial pe 8 aprilie, în fiecare an, din 2006, în urma aprobării de către Parlamentul României a Legii nr.66/2006, inițiativă a președintelui Partidei Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun.

Like si share daca va place articolul
error
fb-share-icon