Ceremonia dedicată Zilei Memoriei și Durerii la un memorial militar sovietic din România, 22 iunie 2022

Ceremonia dedicată Zilei Memoriei și Durerii la un memorial militar sovietic din România, 22 iunie 2022

◾️ La 22 iunie a.c. Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a participat la ceremonia de depunere de coroane de flori la un memorial al ostașilor sovietici în judetul Călărași (România). A fost însoțit de atașatul militar, aero și naval Viktor Makovski, precum și de angajați ai reprezentanței Ministerului rus al Apărării pentru activitatea comemorativă de cinstire a eroilor în România de pe lângă Ambasada Rusiei în România.

◾️ Evenimentul, care a avut loc cu ocazia Zilei Memoriei și Durerii în Rusia, a fost organizat la inițiativa și cu asistența activă a liderilor Asociației de Prietenie Româno-Ruse și a unui număr de alte organizații neguvernamentale. Au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, precum și ai presei române și ai corpului diplomatic străin.

◾️ În discursul său adresat audienței, ambasadorul Rusiei a subliniat semnificația simbolică a ceremoniei solemne ca dovadă a continuării cursei de ștafetă în memoria faptei nemuritoare a ostașilor Armatei Roșii care au învins nazismul și aliații săi, au eliberat Europa și, de fapt, întreaga lume din perspectiva sumbră a înrobirii și genocidului în masă împotriva popoarelor întregi. Diplomatul a subliniat că unul dintre cele mai importante scopuri ale operațiunii militare speciale desfășurate de armata rusă în Ucraina este denazificarea acesteia, a cărei necesitate este dictată de renașterea mișcării neo-naziste a adepților celebrului colaboraționist Stepan Bandera în contextul conivenței totale a Occidentului colectiv.

◾️ În discursurile reprezentanților publicului român s-a exprimat clar ideea de recunoștință față de ostașii sovietici și popoarele URSS pentru eliberarea de „ciuma brună” nazistă. Mulți dintre aceștia au remarcat că interacțiunea armatelor române și sovietice în etapa finală a celui de-al Doilea Război Mondial a fost un alt episod istoric important printre evenimentele care formează baza solidă a relațiilor tradiționale de prietenie dintre popoarele României și Rusiei.
Like si share daca va place articolul
error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.