Europarlamentarul PMP Eugen Tomac , președintele PMP a primit distincția Ordinul” Maica Domnului Rugătoarea”

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac , președintele PMP a primit distincția Ordinul” Maica Domnului Rugătoarea”

Eugen Tomac, președintele PMP, a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh, cu prilejul celebrării a 30 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei, distincția Ordinul “Maica Domnului Rugătoarea”.

“Îi sunt profund recunoscător Întâistătătorului nostru pentru această imensă onoare. Fac promisiunea de a purta crucea primită cu smerenie și iubire față de Dumnezeu și poporul nostru.

Românii de la est de Prut au fost lipsiți în perioada sovietică de limba română și credință. Odată cu ocuparea Basarabiei în 1944, Biserica Ortodoxă Română a fost interzisă, la fel și limba română.

Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice, limba română a revenit drept limbă oficială în tânărul stat creat, R. Moldova, iar Patriarhia Română a reactivat, în 1992, activitatea Mitropoliei Basarabiei.

Timp de trei decenii, Mitropolia Basarabiei a avut un rol esențial în procesul de unire spirituală a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

La această aniversare cu totul specială, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolit al Basarabiei, i-a invitat pe Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, pe Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos și Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, precum și pe ierarhii episcopiilor românești din R. Moldova”.

Like si share daca va place articolul
error
fb-share-icon