Dragi prieteni, dragi băimăreni, dragi maramureșeni,

Dragi prieteni, dragi băimăreni, dragi maramureșeni,

Vă anunț cu bucurie că sunt, în mod oficial, primul candidat validat în cursa pentru Primăria Baia Mare. Sunt încrezător că, în calitatea de candidat al PUSL, condus la nivel central de Piedone, voi reuși să pună Baia Mare pe harta performanței administrative.

Sunt un fiu al Maramureșului care va împlini o vârstă rotundă, 50 de ani, chiar în ziua în care va începe, în mod oficial, campania electorală, în data de 10 mai.

Am urmat cursurile Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Matematică şi Informatică, fiind licenţiat în matematică, în anul 1996. La Universitatea „Vasile Goldiş” Arad, Facultatea de Ştiinţe Economice, am urmat cursurile de master în Management educaţional, pe care. . . . . . . le-am absolvit în anul 2006. În anul 2009, am absolvit un curs postuniversitar, în specializarea informatică, la Universitatea de Nord, Baia Mare. În anul 2015, am absolvit și un program universitar cu calificarea Managementul Afacerilor Interne la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Am în spate o bogată activitate la catedră, ca profesor de matematică și informatică, o carieră în învățământ care însumează aproape 30 de ani. Totodată, timp de mai bine de opt ani, din ianuarie 2004 până în mai 2012, am ocupat funcția de președinte al Sindicatului Liber de Învățământ Maramureș, iar din decembrie 2007 până în mai 2012, am activat și ca secretar general al Sindicatului Liber de Învățământ. . . . . . . la nivel central.

Mă mândresc cu faptul că am reprezentat Maramureșul la cel mai înalt nivel. În perioada mai-iulie 2012, am ocupat funcția de ministru interimar la Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, iar în intervalul mai-decembrie 2012, cea de ministru delegat pentru dialog social. Din 2012 până în decembrie 2016, am fost senator de Maramureș, timp în care am activat în Comisia pentru muncă, familie și protecție socială (președinte: decembrie 2012 – decembrie 2014), Comisia pentru regulament – ​​​​​​​​​​​​​​​​( vicepreședinte: septembrie 2016 – decembrie 2016 , Comisia pentru dezvoltare regională, administrarea activă a statului și privatizare (membru: decembrie 2014 – decembrie 2016 În perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015, sunt ocupate din noua funcție de Ministru delegat pentru dialog). social, în ianuarie-februarie 2017 ) secretar de stat în cadrul Ministerului Educației Iar din iunie 2017 până în ianuarie 2018, am fost ministru al Educației.

Care este planul meu pentru Baia Mare?

Dragi prieteni, dragi băimăreni, dragi maramureșeni, vă prezint, în mare, cele 10 soluții LMP pentru Baia Mare.

CELE 10 SOLUȚII LMP PENTRU BAIA MARE

1.ELIMINAREA RISIPEI. Aceasta trebuie să fie prioritatea absolută, de la care pornește întreg proiectul meu pentru Primaria Baia Mare. În clipa de față, bugetul municipiului Baia Mare, atât bugetul local, cât și cel general, înregistrează un deficit. Pe bugetul general avem un deficit de 11 milioane de lei și suntem abia după primul trimestru. Este clar că acest deficit va crește, așadar trebuie eliminată risipa.

2.ÎNVĂȚĂMÂNT ÎNTR-UN SINGUR SCHIMB ÎN BAIA MARE. Avem nevoie de 7 milioane de euro pentru a asigura masa caldă tuturor elevilor și profesorilor din municipiul Baia Mare și pentru a trece într-un singur schimb, bani pe care îi putem implica foarte ușor în buget, eliminând risipa din foarte puțină zonă. Din cei 200 milioane de euro, câte sunt bugetul municipiului Baia Mare, cel puțin 50 milioane de euro este risipă. Din această sumă, avem de unde asigurat 7 milioane de euro pentru masa caldă. Prin acest aspect, rezolvăm ca în intervalul 7,30-8,30 toate școlile din Baia Mare să înceapă cursurile și în intervalul 16,30-17,30 să se finalizeze aceste cursuri. Acest lucru înseamnă o decongestionare a traficului din Baia Mare, iar după ora 17,30, curțile școlilor, sălile de sport, bazele sportive vor putea fi deschise tuturor cetățenilor care doresc să folosească aceste utilități. Iar pentru părinți este o siguranță în plus că elevii, copiii lor, sunt la școală, de dimineață până după-amiază.

3.DESCHIDEREA UNUI PARC INDUSTRIAL. Un parc industrial este absolut necesar pentru dezvoltarea municipiului Baia Mare și nu numai. De aceea, la nivelul primăriei va fi înființat un departament care se va ocupa exclusiv de mediul de afaceri din Baia Mare. Acesta va avea o întâlnire săptămânală cu mediul de afaceri, implementarea întreprinderii și continuând cu marii investitori, în așa fel încât să se identifice împreună cu posibilități de parteneriate public-private cu administrația locală. Ca exemplu, dacă o firmă dorește să genereze dezvoltare, să înființeze o firmă, să construiască sau să realizeze anumite investiții în zonă, să se poată integra cu ușurință în planul urbanistic al Băii Mari.

4.SIGURANȚA CETĂȚEANULUI. Este absolut necesar dublarea, dacă nu chiar triplarea numărului de camere. De fapt, dorința mea este ca supravegherea video să fie dus la capacitatea maximă a serverelor pe care le are astăzi Poliția Locală. În plus, este necesară o reorganizare a Poliției Locale, în așa fel încât intervențiile să fie mult mai ferme. Poliția Locală va trebui să fie mai deschisă problemele și să asigure, prin activități de patrulare, menținerea ordinii și liniștii publice din municipiu, cu mai multă hotărâre decât acum.

5.MANAGEMENTUL DEȘEURILOR. Este o problemă complexă, care nu depinde doar de municipiul Baia Mare, ci și de Consiliul Județean. Sper ca viitorul președinte al Consiliului Județean – eu îmi doresc propunerea PUSL să ocupe această poziție – să finalizeze acest sistem de management al deșeurilor. S-ar face astfel o economie uriașă în bugetele primăriilor din județ și, implicit, a municipiului Baia Mare. Asta ar însemna taxe mai mici pentru cetăteni. De aceea, pe zona aceasta a curățeniei, lucrurile sunt simple. Se elimină risipa fără ca noi să inventăm apa caldă. Avem modele în alte unități administrativ-teritoriale, ca Brașov, Bihor sau unele sectoare ale Bucureștiului, în care se face acest lucru. La Sectorul 5, Piedone a reușit, vom reuși și noi în Baia Mare.

6.INFRASTRUCTURA. Trebuie să realizăm eliminarea risipei și pe această zonă, pentru a reabilita și a zonei din cartiere, nu doar bulevardele mari. Eliminând risipa din această zonă, în maximum trei ani de zile se pot asfalta alei dintre blocuri, astfel încât Baia Mare să fie un municipiu modern. Este importantă fiecare alee din fiecare cartier. Toți cetățenii sunt plătitori de taxe și impozite.

7.REABILITAREA BLOCURILOR. Aici este o mare problemă, deoarece reabilitarea blocurilor este strâns legată de risipa pe care o avem la Vital. Sunt pierderi mari acolo, și pe apă, și pe canal. Pe componenta de canalizare, imaginați-vă că în subsolurile blocurilor sunt adevărate focare de infecție. În plus, sunt bani europeni pe care i-am pierdut și pe care trebuie să le citesc în Baia Mare. În primul rând, pentru reabilitarea termică a tuturor blocurilor. Sunt foarte multe blocuri construite acum 50-60 ani. Riscăm să nu trezim cu balcoane în cap, cu cazuri dramatice, din această cauză. Ca atare, este obligatorie atragerea de fonduri europene pe această componentă, printr-un parteneriat între asociațiile de proprietari și primărie. Acolo unde nu există asociație de proprietari, cetățenii vor trebui sprijiniți pentru a beneficia de programul de reabilitare. Iar tot acest program complex nu se poate face decât prin extinderea Zonei Metropolitane Baia Mare.

8.DESCHIDEREA BAZELOR SPORTIVE CĂTRE CETĂȚENI. Așa cum am precizat, prin învățământul într-un singur schimb, bazele sportive ale municipiului vor fi deschise tuturor cetățenilor. Mai mult decât atât, îmi doresc ca activitățile extrașcolare să fie pilonul principal al legilor între seniorii noștri și juniorii noștri. Mă aștept la o colaborare strânsă între asociațiile de pensionari și tineri, inclusiv dacă este vorba despre tineri cu nevoi speciale sau provenind din zonele defavorizate.

9.COMUNITĂȚILE DEFAVORIZATE. Problema comunităților de pe Craica, Pirită și de la Romplumb a fost tărăgănată mult prea mult timp. Singura variantă viabilă ca acești cetățeni să fie cu adevărat integrați în comunitatea este educația. Avem variante de integrare a comunităților de romi din cele trei cartiere. Acestea trebuie legate de cele două asociații mari pe care le are Maramureșul, ASSOC și HHC, unde sunt oameni extraordinari care sunt experți în acest domeniu. Împreună cu ei și colegii lor, putem găsi soluții pentru eliminarea acestor pungi de sărăcie.

10.SPORTUL. Și aici risipa trebuie eliminată. Brandurile principale ale sportului băimărean trebuie să meargă mai departe. Echipele trebuie susținute și altfel decât din fondurile bugetului local pentru a deveni cu adevărat performant. Credibilitatea cluburilor trebuie recâștigată în ochii investitorilor. În plus, fotbalul și handbalul trebuie să completeze și cu alte sporturi. Cea mai bună variantă este funcționarea pe baza unui parteneriat sănătos public-privat. Avem modele în marile orașe. Avem Universitatea Cluj, ca exemplu. Iar la Sectorul 5, domnul Piedone vine cu acest model de integrare și dezvoltare. Sunt convins că și noi putem, la nivelul municipiului Baia Mare, să integrăm sportul în viața cetățeanului.

Vă așteptăm cu privire la soluțiile cu care vin în fața dumneavoastră! Fiecare problemă are și soluție.

𝐏𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫 𝐋𝐢𝐯𝐢𝐮 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐏𝐨𝐩
𝐏𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫 𝐋𝐢𝐯𝐢𝐮 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐏𝐨𝐩

𝐏𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫 𝐋𝐢𝐯𝐢𝐮 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧
𝐏𝐨𝐫 𝐏𝐨𝐫 𝐫𝐫 𝐫𝐫 𝐢𝐚𝐭̦𝐚 𝐑𝐞𝐯𝐨𝐥𝐮𝐭̦𝐢𝐞𝐢, 𝐧𝐫. 𝟐
𝐓𝐞𝐥𝐞𝐟𝐨𝐧/ 𝐖𝐡𝐚𝐭𝐬𝐚𝐩𝐩/ 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐞𝐥𝐞𝐞𝐥𝐞𝐞𝐫𝐐𝐞𝐫 𝟕𝟑𝟒𝟓𝟗
𝐌𝐚𝐢𝐥: 𝐥𝐢𝐯𝐢𝐮𝐦𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧𝐚𝐢𝐥: 𝐥𝐢𝐯𝐢𝐮𝐦𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧𝐩𝐨𝐧𝐩𝐨𝐜
𝐞𝐥𝐞𝐟𝐨𝐧𝐮𝐥 băimăreanului: 𝟎𝟕𝟔𝟗𝟏𝟐𝟏𝟐𝟏𝟐

#LMP #BaiaMare

𝐏𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫 𝐋𝐢𝐯𝐢𝐮 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐏𝐨𝐩
𝐏𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫 𝐋𝐢𝐯𝐢𝐮 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐏𝐨𝐩
Like si share daca va place articolul
error
fb-share-icon